Bezorgersverhalen: Mike

ASSENDELFT - Fietsen is niet veilig en een brommerrijbewijs halen zit er volgend jaar ook niet in voor Mike van Brenk uit Assendelft. Hij zou dit wel willen, maar het gaat niet omdat hij, op vijf procent na, helemaal niets ziet. Echter, een baantje heeft hij wel, want hij wil graag zelf iets verdienen. Hij bezorgt wekelijks het Zaans Stadsblad. Vorige week liepen we even met Mike mee bij het uitdelen van nieuwjaarswensen. 

Mike begon vorig jaar met zijn krantenwijk. Hij bezorgt in de wijk waar hij ook woont en loopt met een bolderwagen. Zijn ouders Wendy en Richard helpen hem regelmatig met het invouwen van de folders. Dit doet het gezin van Brenk gezellig in de woonkamer bij een kopje koffie. Wendy: "Uiteraard heeft Mike in de wintermaanden wat hulp nodig, maar hij weet zich tot nu toe heel goed zelf te redden. Nu het zo donker is, helpen we vaker mee. Naast mijn drukke baan en die van mijn man Richard is het trouwens geen onprettig werk. Het is juist lekker om even een frisse neus te halen met je verstand op nul en het is ook gezellig om dit samen met mijn zoon te doen."

Mike is vijftien en zit in de vierde klas van het Saenredam College in Zaandijk. Mike: "Ik weet van een aantal vrienden en klasgenoten dat ze ook een krantenwijk lopen. Ik snap niet dat er kinderen van mijn leeftijd zijn die geen baantje hebben. "Krijg je dan alles van je ouders?", vraag ik dan wel eens. "En aan mij vragen ze juist weer 'Kun je dat wel'?", lacht Mike. "Natuurlijk moest ik in het begin goed uitkijken voor opstapjes en drempels. Ook moest ik in het begin opletten waar de nee-/neestickers zitten. Het is ook leuk dat ik de krant in mijn eigen wijk loop. De meeste mensen kennen me daardoor en zeggen gedag op straat. Ook de nieuwjaarswens aan de deur afgeven is leuk. Je maakt dan vanzelf een praatje met elkaar!"
Op de vraag of Mike weet of er mensen zijn die niet in staat zouden zijn een krantenwijk te lopen antwoordt hij: "Alleen als je helemaal niet kunt lopen is het moeilijk. Verder kan echt iedereen het, jong en oud, en het is in een uurtje gefixt!"

 

Word ook bezorger

Ben jij ouder dan dertien en wil je extra geld verdienen? Meld je dan aan als Rodi-bezorger en word één van onze vele bezorgers die elke week de krant huis-aan-huis in de Zaanstreek bezorgt. Aanmelden kan eenvoudig via www.rodibezorger.nl of door te bellen naar: 0226-331020. Meer verhalen van bezorgers of informatie is te vinden op www.rodibezorger.nl